TAKINAMI THEATER

全国6号酵母サミット はなれ in 瀧波 3月20日(金・祝)開催決定! / No.6 Kobo(yeast) summit ‘Hanare’ in Takinami to be held on 20th March, 2020

2020.01.27

山形座 瀧波 presents
日本酒界のプリンス達と徹底利き酒!徹底談義!!
全国6号酵母サミット はなれ

2020年3月20日(金)  春分の日に開催が決定いたしました。

Yamagata the Takinami presents,

We are happy to announce that No.6 Kobo (yeast) summit ‘Hanare’ are holding on 20th March 2020.

Princes in the sake world will do sake tasting! And drastic discussion.

【参加蔵】                                                      【Participating Brewery】
新政 佐藤祐輔氏                                          Aramasa   Mr.Yusuke Sato
仁井田本家 仁井田穏彦氏                         Niida Honke Mr. Yasuhiko Niida
鈴木酒造店 鈴木大介氏       Suzuki Syuzoten  Mr. Daisuke Suzuki
水戸部酒造 水戸部朝信氏      Mitobe Syuzo  Mr. Tomonobu Mitobe
秀鳳酒造場 武田秀和氏                             Shuho Syuzo   Mr. Hidekazu Takeda 
喜久盛酒造 藤村卓也氏                             Kikuzakari Syuzo  Mr. Takuya Fujimura 
La Jomon 熊谷太郎氏                              La Jomon  Mr. Taro Kumagai

【開催日時】
2020年3月20日(金・祝)
お食事スタート:カウンターのお客様 18時30分、個室のお客様 19時15分

【参加費】
宿泊/1泊2食付き(日本酒込み) ¥34,000(税別)~※お部屋のタイプにより異なります
日帰り/夕食のみ(日本酒込み)¥17,000円(税別)※開催中自由にご入浴いただけます

【Date】

20th March, 2020 (Friday, National holiday)

Dinner starts: counter seats at 1830, Private rooms at 1915

【Fees】

Stay overnight/ bed, dinner and breakfast with sake 34000 yen + taxes *the prices will change depends on the room.

Day use/ dinner only with sake 17000 yen + taxes *you can take a onsen bath anytime on the day

 

山形座 瀧波~赤湯駅の送迎いたします。
・赤湯駅発 瀧波行/14時30分、15時30分
・瀧波発 赤湯駅行/10時、10時50分
※事前にご予約願います。

We are running a bus between YAMAGATA the TAKINAMI and Akayu station (free of charge)

Depart Akayu station to Takinami: 1430/1530

Depart Takinami to Akayu station: 1000/1050

*please book in advance

蔵元の方々と共に 盃を交わしながら語らう 特別なひと時をお楽しみいただきます。
6号酵母酒の美味しさと共に、お酒に合わせて趣向を凝らした当館のコース料理にもご期待ください!
ぜひ、多くの方のご参加をお待ちしております。

ご予約・お問合わせは、山形座 瀧波にお電話ください。
山形座 瀧波 0238-43-6111

With brewers drink and talk about sake, enjoy a very special night.

Also please enjoy a dinner course matching with sake and No.6 Yeast from Takinami!

 Please come and join us.

Reservation and details, please call YAMAGATA the TAKINAMI.

TEL 0238-43-6111

【6号酵母とは?】
現存最古の清酒酵母「6号酵母」は、昭和5年に秋田県の「新政酒造(あらまさしゅぞう)」で発見され、失敗が多かった酒造りの転機となる画期的な酵母として、全国各地の酒蔵で使われました。
次第に使われなくなった6号酵母ですが、“この酵母を使った日本酒は、味深く、優しい香りがする”と、酒造りの関係者から改めて注目を集めています。

【 What’s No.6 yeast? 】

Sake leaven in the existence oldest ‘No.6 yeast’

It was found by “Aramasa sake brewing” in Akita-ken (ARAMASA SYUZO) in 1930, and it was used at a wine cellar in every region of the country as the remarkable leaven which becomes turning point of the sake brewing which had a lot of failure.

That number 6 which wasn’t used any more gradually is leaven “Deeply, the gentle fragrance has the taste for sake using this leaven.”, attention is attracted once more from the person concerned of sake brewing.