TAKINAMI THEATER

瀧波冬の風物詩「雪室」で今年も野菜を美味しくします / YAMAGATA the TAKINAMI preparation for winter/ Land of snows Wisdom ‘YUKIMURO’

2023.12.05

瀧波の冬の風物詩「雪室」


※画像は昨年冬の様子です

冬が近づき気温の低下に合わせて、この雪室に食材を貯蔵しさらに美味しくしていきます。

約1週間ほど、室温2度未満にならない雪室に、野菜、果物を保存することで、自ら凍るまいとしてでんぷんを糖に変え、甘くなります。

雪国の知恵です。

冷蔵庫と違い湿度も高く一定であるため、食材が乾燥することなくよく熟成してきます。

こうして、当館の冬の味覚は仕上がっていきます。

昨年に続き、今年も「雪室」で野菜や果物を美味しくしていき、「雪室野菜」をご夕食でお出しいたします。

当館こだわりの味わいをぜひご賞味ください。

We made YUKIMURO (natural fridge).

We stock our vegetables and fruits for winter.  

Natural fridge (YUKIMURO) is about 2 degrees Celsius, the vegetables and fruits are try not to freeze on their own, they turns starch into sugar,  also wither a little that become sweeter.

This is how we make our meals for winter, please come and experience the delicious winter vegetables and fruits at TAKINAMI.

back to top